HMF BLOEMEN

"Wij verzorgen in heel Uithoorn bloemen, boeketten en rouwwerk. Voor een mooi boeket bloemen bent u bij HMF bloemen op het juiste adres. Online bloemist van Uithoorn."

HMFBLOEMEN:

HMF Bloemen is een echt familie bedrijf dat is opgericht in 1920. Er werd in die tijd door de 1e generatie (Hendriks) met een mand met bloemen langs de deur gegaan. Na een aantal jaren dit te hebben gedaan, werd het 1e oude busje aangekocht wat voor die tijd al heel wat was. Nu was het mogelijk een groter gebied te bedienen en kon er meer gevent worden in de straten. Het harde werken wierp haar vruchten af. Er kwamen een standplaats en een vaste marktplaats bij. Een levendige handel was tot stand gekomen. En zo ontstond er een bloemenbedrijf Hendriks.

 

De 2e generatie Hendriks breidde het bedrijf verder uit. Zo werd er in de jaren '70 een Bloemenwinkel overgenomen die een zéér grote naam had in Amsterdam en omgeving. Deze winkel had in die tijd al 10 medewerkers in dienst met daarnaast nog 3 bezorgers die dagelijks de bezorgingen verzorgden. Er werd in die tijd behoorlijk veel bezorgd door deze bezorgers. In de jaren '70 en '80 werden in totaal 12 bloemenwinkels geopend. Het bedrijf maakte een enorme groei door. Toen het bedrijf verder wilde gaan uitbreiden kreeg dhr.Hendriks te horen dat hij ziek was en met het ergste rekening moest houden.(periode van 1-2jr.) Omdat zijn kinderen toen nog te jong waren voor de zaak besloot hij een heel groot deel van zijn bedrijf te verkopen, en met nog maar 2 bloemenwinkels door te gaan zodat in het ergste geval de toekomst voor de familie veiliggesteld was. Na wat roerige jaren en vele controles in ziekenhuizen bleef Hendriks op de been. Artsen wisten ook niet wat ze moetsen zeggen en spraken van een wonder.

Nadat er 5 jaar voorbij waren gegaan , waarbij zakelijk niet veel gebeurde besloot Hendriks toch weer de draad op te pakken. Met veel energie en moeite ging hij op zoek naar nieuwe kansen.

Hendriks kwam in contact met mensen uit USA. Na wat rekenwerk besloot hij een bedrijf over te nemen in USA, en starte in Los Angeles een bloemengroothandel.Dit mede omdat het in Nederland moeilijker was geworden om bloemenwinkels te openen en besloot hij toen naar het buitenland te gaan kijken. Deze stap was de juiste keuze geweest. Er werd binnen zeer korte tijd een zeer winstgevend bedrijf neergezet. Na vele keren op en neer vliegen ( ruim 6 keer per maand) zag Hendriks dat dit leven zo niet verder kon. Hij moest een keuze maken met zijn familie na zo'n 1,5 jaar hard werken in LA. Of naar de USA verhuizen of terug in Nederland kijken naar de markt hier. Het werd het laatste omdat niet iedereen van de familie het zag zitten toen de stap te maken. Terug van deze ervaring bleef Hendriks (HMF bloemen) naar het buitenland kijken. Zo ging hij in Duitsland kijken in oa. Berlin. Hier zag hij nog 1 maal zijn kans liggen omdat dit dichter bij huis was. Hij starte in Berlijn 3 verkooppunten. Waar wo. do. vr en zaterdag gewerkt werd. Ook werden er in die tijd weer Bloemenwinkels geopend in Nederland, al ging dit niet meer zo snel als vroeger. Eind jaren '80 begin '90 kwam één van de zoons in het bedrijf zijn intreden doen. Eerst ging hij mee met bezorgen van de bloemen en later ging hij op zaterdag de hele dag helpen in één van de bloemenwinkels in Amsterdam. Om zo alles te leren om later het roer over te nemen samen met zijn broertje die een aantal jaren later in het bedrijf stage liep.

 

In de jaren '90 werden diverse winkels overgenomen in Hoofddorp, Alphen a/d Rijn, Amstelveen en Maarsenbroek.

 

In 2002, 2005, 2010, 2011 ging Hendriks nog voor de laatste keer op pad en werden er bloemenwinkels overgenomen in Nieuwerkerk aan den IJssel, Heiloo, Nieuw Vennep en Hillegom.

 

Ook werd er op verzoek van de zoons van Hendriks in 2002 internet activiteiten gestart. Onder de naam www.hmfbloemen.nl kon hier online bloemen en andere producten besteld worden.

In de loop der jaren werd langzaam bekeken wat deze nieuwe virtuele winkel kon betekenen voor HMF bloemen.

 

In 2009 lanceert HMF bloemen als één van de eerste bloemisten in Nederland een internetsite met rouwboeketten en rouwstukken. De website is nu één van de marktleiders op internet onder de naam:

www.rouwwerkspecialist.nl

 

Bloemenwinkels (fysieke winkels) die niet meer aan de verwachtingen voldeden werden in 2010 en 2011 verkocht.
 

Markt situaties maken het dat bepaalde keuzes gemaakt moeten worden.

 

Hendriks is met de laatste dingen bezig om zo het bedrijf over te kunnen doen aan zijn 2 zoons die nu ook al volop actief zijn in het bedrijf en straks voor de 3e generatie Hendriks moeten zorgen.

Bepaalde dingen staan nog op stapel maar Hendriks denkt nu dat de nieuwe generatie het roer maar moet overnemen. Zodat hij van zijn welverdiende pensioen kan genieten.

 

In 2012 zijn de gebroeders Hendriks zich verder gaan richten op het internet, en wel op het gedeelte van uitvaartbloemen en rouwstukken. Zij zagen dat hier nog behoorlijk wat ruimte zat om groei te genereren. Zo werden verschillende domeinnamen vastgelegd waaronder: ( uitvaartbloemist-nederland.nl - Rouwboekettenspecialist.nl - Grafwerkspecialist.nl)  en deze delen nu mee in de succesvolle reeks van webshops die onder de HMFbloemen groep vallen.
 

 

Zoals het er nu uit ziet wil Hendriks waarschijnlijk het bedrijf overdragen in 2013. En doet de 3e generatie Hendriks haar intrede al staat de 4e generatie( nu 5jr.) ook al regelmatig te helpen in de bedrijfshal van HMF bloemen aan de ondernemingsweg in Uithoorn.

 

Marktbeeld bleef moeilijk en dit deed dat er een besluit werd genomen dat de eerder geopende vestiging in Hillegom, niet aan de verwachtingen voldeed. Er werd daarom direct actie ondernomen en HMFbloemen trok zich terug uit Hillegom in 2012.

 

Internetorders bleven licht stijgen al kwam dit wel met meerdere webshops tot stand, waaruit bleek dat ook op het internet de concurrentie steeds actiever werd op het internet. HMFbloemen blijft steeds zoeken naar mogelijkheden om haar positie te blijven versterken tov haar collega-bloemisten. 

 

Het jaar 2015, HMFbloemen gaat haar eigen 1e website ombouwen naar een moderne webshop waar mensen alles op het gebied van bloemen, boeketten, planten, bloemwerk en aanverwante artikelen kunt bestellen. Deze website was zeer verouderd en voldeed niet meer aan de eisen die er nu gelden. Ook zal het domeinnaam internetbloemenwinkel toegevoegd worden aan het  HMFbloemen concern. Verwachting is dat deze wedsite in het najaar van 2015 online gaat op het internet. De website van HMFbloemen zal hiervoor online gezet worden waar nu druk aan gewerkt wordt.
 

 

Verder blijft het bedrijf zoeken naar locaties voor de fysieke bloemenwinkel want ook hier wilt HMFbloemen een belangrijke speler blijven en uitbreiden, al wordt hier zeer kritisch naar gekeken of deze locaties succesvol kunnen zijn, dan wel worden voor HMFbloemen.

 

Jaar 2020

Inmiddels een aantal jaren verder waarin de bloemenwereld aan het veranderen is. Het inkopen gaat nu echt alleen nog maar via de computer. Via het netwerk van de VBA Aalsmeer kunnen zo bloemen, planten en andere producten gekocht worden.

Voorjaar 2020 gaat ook de geschiedenis in als het corona jaar wat heel de wereld op ze kop zetten. Hoe het nu verder gaat is nog onduidelijk. Wat wel zichtbaar is dat vele ondernemers in de problemen zijn gekomen door dit virus. Ook wij moeten alle zeilen bijzetten om ook hier door heen te komen. Het vraagt een hele andere aanpak, maar we blijven er voor gaan en kijken naar nieuwe kansen die er wellicht zullen komen.... en wie weet waar we straks weer een filiaal openen?